Κατάλογος Λιανικής

Κατεβάστε τον
κατάλογο λιανικής

Νέα Προϊόντα

DERMOPLAST ΚΡΕΜΑ
ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
ΑΓΧΟΣ
ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
ΗΠΑΡ
ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ (ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ)
<< Επιστροφή

ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ (ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ) Έλαιον Υπερικού Σπαθόλαδου ή Βάλσαμο Το Υπερικόν το διάτρητον (Hypericum perforatum) από την αρχαιότητα εφημίζετο για τις πολύτιμες θεραπευτικές του ιδιότητες και το ευρύτερο φάσμα των εφαρμογών του. Το έλαιό του λαμβάνεται αφού εμβαπτιστούν τα φρέσκα άνθη του σε αρίστης ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας. Πρόκειται για το περίφημο Βάλσαμο των Σπαρτιατών.

Η Μαρία Τρέπεν, στο βιβλίο της "Υγεία από το Φαρμακείο του Θεού", αναφέρει: Το λάδι του υπερικού είναι ένα πολύτιμο φάρμακο. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την ισχιαλγία και την οσφυαλγία, όπως και για κάθε πόνο ρευματικό, για τους πόνους των αρθρώσεων και την υδρωπικία. Για κάθε είδους πληγές, πρόσφατες ή ανοιχτές, κακώσεις, μώλωπες και εκχυμώσεις, διατρέμματα, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη και οιδήματα. Για κράμπες, πιασίματα και ψύξεις, νευραλγίες και πονοκεφάλους.

Κάνουμε επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά. Μπορούμε ακόμη να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με μια διαποτισμένη γάζα και να την τυλίξουμε με αδιάβροχη μεμβράνη. Το λάδι του υπερικού είναι επίσης πόσιμο. Συνίσταται ιδιαίτερα για το ελκός, τις κοιλίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου. Πίνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού, το πρωί, νηστικοί και το βράδυ πριν την κατάκλιση και όποτε παρουσιάζεται πρόβλημα. Συνίσταται η συχνή λήψη σε μικρές δόσεις. Ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, μπορεί να εμπλουτιστεί με αιθέρια έλαια, αναλόγα με την περίπτωση ή να συνδυαστεί με άλλα έλαια (πχ. αμυγδαλέλαιο, έλαιο αβοκάντο κ.λ.π.). Το έλαιο του Υπερικού παρασκευάζεται, από άγρια (όχι καλλιεργημένα) βότανα Πάϊκου και παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας.

Λιανικές Πωλήσεις

(+30) 23820 29613

Τα Νέα μας

Περισσότερα

Newsletter


© 2011 Paramedica. All rights reserved. Template and Icons
by DryIcons.com